İşporta Satışlarına İlişkin Denetimler Hakkında

08.07.2021
2.866
A+
A-
İşporta Satışlarına İlişkin Denetimler Hakkında

Değerli Üye Meslektaşlarımız,

Toplumun ve fertlerin göz sağlığının hiçe sayıldığı, optisyenlik müessesesini ve optisyen-gözlükçüyü süreç dışı bırakarak sektörümüzün en önemli sorunlarından biri haline gelen işporta tezgahlarında yapılan satışlar ve bu şahıslara ürün tedariki yapan firmalar ile ilgili Oda’mız Yönetim Kurulu ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonuç vermiştir.

Yapılan denetimler sonucunda işporta tezgahlarına ürün tedarik eden firmalar hakkında işlem uygulanmış ve 4826 adet muhtelif hazır okuma gözlüğüne el konulmuştur. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüze yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

El konulan çerçevelerden numuneler alınarak Odamızca gerekli incelemeler yapılacak olup, fertlerin göz sağlığı açısından sakıncalı olduğuna dair veriler İl Sağlık Müdürlükleri ve Belediye Başkanlıkları ile paylaşılarak işporta tezgahlarında yapılan satışlar için gerekli denetimlerin artırılarak yapılması talep edilecektir.

Edirne ili Keşan ilçesinde “Optik” unvanlı afiş ile pazar tezgahı kuran şahıslar hakkında başvurumuz üzerine Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü gerekli denetimleri yapmış, denetim sonucunda “Optik” unvanlı afişin kaldırıldığı ve optik gözlük satışı yapılmadığına dair tutanak tutulmuştur.

Seyyar satılan gözlük ihbarları için;
https://www.iogo.org.tr/seyyar-gozluk-satisi-ihbar-hatti/

Bilgilerinize,