ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Değerli Meslektaşlarım ve Üyelerimiz;

27.11.2020
6.241
A+
A-
Değerli Meslektaşlarım ve Üyelerimiz;

Tüm dünyada pandemi sebebiyle yaşanılan ekonomik zorlukları ülke olarak yaşadığımız gibi pandemiden en çok zarar gören meslek grubu olduğumuzda bir gerçek.

Hastanelerin pandemi hastanesi olması, göz polikliniği sayılarının azaltılması, hastaneye muayene olmaya giden kişi sayısının azalması, hastanelerin muayene olacak kişi kontenjanını azaltması gibi sebeplerden dolayı mesleğimiz ekonomik olarak dibe vurmuştur.

Bütün bunlar yaşanırken meslektaşlarımız müesseselerinde daha kaliteli hizmet vermeye ve hayatlarını idame ettirme mücadelesi vermekteler. Müesseselerimiz dışında hayatlarımızı idame ettirecek ekonomik güce sahip olmadığımız bir gerçektir. Bunca şeye rağmen hiçbir yetkili kurum ve kuruluşun gözlükçülerin ekonomik yapısına katkı sağlayacak yardımları da maalesef hiç olmamıştır. Sağlık meslek mensubu olmamıza rağmen pandemi sürecinde hiçbir ayrıcalığı olmayan bir sektör olarak ayakta kalmaya çalışıyoruz.

Son günlerde ekonomik sıkıntılardan ötürü Oda aidatları ile ilgili sektörümüze özel internet sitelerinde ve sosyal medyada bazı olumsuz duyuru ve paylaşımlar yapılmaktadır. Bunları üzülerek takip etmekteyiz.

Oda Aidatları ve farklı sebepler bahane edilerek sektörümüzün yıllardır hayâl ettiği Oda-Birlik yapısına açılmış davalar hepinizce bilinmektedir. Mevcut mahkemeler ve davalar devam ederken meslektaşlarımızın yıllardır kurdukları ve gerçekleşen hayâllerini yıpratması ve itibarsızlaştırması son derece zararlıdır. Bu yapılanlar ülkemizde Oda-Birlik yapısını istemeyen kişilerin işini kolaylaştırmaktan başka bir işe yaramaz.

Bizler de İstanbul OGO Yöneticileri olarak optisyenlik müesseselerimizde aynı ekonomik zorlukları yaşıyoruz. Biliyoruz ki Odaların tek görevi aidat toplamak değildir! Bunun farkındayız ve her zaman üyelerimizin ve meslektaşlarımızın yanında olduğumuz gibi zamanımızı onların refah seviyesini artırmak için kullanmak niyetindeyiz.

Sizlerde takdir edersiniz ki sorunlar azaldıkça meslektaşlarımız için daha faydalı işlere zaman ayırabiliriz. Hepimizin yapması gereken şey sorunları artırarak zaman kaybetmek değil, sorunları azaltmaya çalışmak için düşünmemiz ve eyleme dökerek zaman harcamamızdır.

İçinde bulunduğumuz ve onlarca olumsuzlukların yaşandığı bu süreçte, ülkemizdeki Oda-Birlik yapılanmasını yıpratmak yerine, yapıcı eleştirilerde bulunan, denetleyen, hesap soran, daha çok organize olmak için mücadele eden ve Odasına güvenen meslek mensupları olmalıyız.

Ayhan DEMİRCAN

İstanbul Optisyen Gözlükçüler Odası

Başkanı

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM